Aldrig för sent att ändra sig.

Bloggen har blivit ett helgnöje, märker jag. Den här gången är det söndag förmiddag och jag ligger i soffan med tre andra. Där låg datorn och frestade. Perfekt!

Vaknade av en väckarklocka som inte var min. I vanlig ordning snoozade väckarklockans innehavare tills alla andra utom han själv var vakna. I dag börjar någon padel-liga som han ska spela i vinter. Första matchen. Tycker om folk som hittar nya passioner sent i livet. Nu pratar jag om min man som om han sjunger på refrängen. Men ni fattar. Roligt är det! 

En annan som provade på något nytt den här helgen var My. Igår var vi till Hutski och skrinnade hela familjen. Det märks i mina biceps idag, att jag bar upp en vinglig treåring på skridskor igår. Glömmer alltid bort hur roligt det är att skrinna. Att ta full fart och bara swischa iväg. Då känner man att man lever. 

Ändå är det nog just vid vintersporterna som man känner att man inte är 17 längre. Kände det kanske främst i pulkabacken i fredags. Hur känsligt, bony ass jag har fått. Svanskotan var inte helt okej med sättet jag åkte peffis på. Det var också något med balansen när vi åkte skridskor som jag skämdes över. Jag måste helt enkelt skrinna mycket mer i vinter. Föll inte igår, men känner spontant att om jag skulle falla så skulle det var lårbenshalsen nästa (lite som när jag föll i skidspåret för två år sedan – har fortfarande krångel med sidan jag landade på). 

En annan sak som jag har märkt i mig själv är att det här är första vintern som jag gläds över snön. I över 30 år har jag fört ett inre krig mot vinterhalvåret. Ungefär som om det gjorde vintern mer uthärdlig! Jag har bara levt för sommar, grönt och sol. Men kanske var det den otroligt soliga skidsemestern förra vintern som var spiken i kistan. Plötslig är jag en winterlover! 

Har utlovats iskallt vinterväder i nästan två veckor framöver. Allt som ska göras får man passa på att göra snabbt, snabbt nu. Pulka, skrinna, skida, slalom, allt. Den finska vintern kan man inte riktigt lita på (även om folk har skvallrat mycket om att det ska bli som vintern 2010-2011 när jag satt inne med en nyfödd prematur i tre veckor pga hon var för späd för att tas ut i -20-temperaturer).

På tal om motsatsen till vinter, så har mina vänner på produktionsbolaget Parad premiär för den andra säsongen av Maria och sommarpratarna ikväll. Premiär på Yle 20.00, men första avsnittet finns redan på Arenan. Där finns ju hela första säsongen om ni har tröttnat på att gotta er i vintern. Sommarfeeling deluxe ute i skärgården. Ser så fram emot avsnittet om manlighet som gästas av Filip Saxén, Anders Helenius och Axel Åhman. Speciellt glad för att Project Liv-Nina, vars sommarprat jag hade äran att vara redaktör för, också fick plats i säsongens sista avsnitt! Ja, det kan ni kolla på ikväll när ni har tröttnat på snön som just nu singlar ner utanför fönstret. 

Helt objektivt ser jag att detta var det torraste blogginlägget som på år och dagar har publicerats i denna blogg, men jag skyller egentligen allt på Linnea Portin som önskade sig mer dagboksbloggande. Så här oförlåtligt grå är jag innerst inne.

I hopp om bättre tider,
din Linn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.