Städa bort veckan.


Vi vet alla att man inte ska bråka med måndagar i onödan. Att inleda veckan med tomt kylskåp och förfärlig oreda hemma tar ju kål på vilken fullfjädrad, grundad livslust som helst. Därför strävar jag alltid efter att hinna med en total uppryckning av min omgivning under söndagen. 

Städa och storhandla. Tvätta några maskiner tvätt och plocka alla ytor tomma. Bädda för att göra början av veckan så smooth som möjligt. 

Söndagen kommer ju oundvikligen med en lite olustig känsla. Glad i hågen tjippar jag iväg till jobbet på måndag, men ändå är det något med söndagen som alltid skaver lite. Nu kanske jag talar för mig själv, men någonstans där djupt inne pyr en liten separationsångest från helgen. Man skulle liksom alltid vilja ha en dag till. 

Därför har jag sedan länge försökt fylla söndagen med just såna här sysslor som bara bidrar med vällust. Mysse hängde på till Lidl och tillsammans skottade vi trottoaren här utanför och hela gården. Hederligt kroppsarbete som gjorde en riktigt frisk i sinnet.


Mileas bästa känsla i livet är när kylskåpet är proppfullt (kan verkligen relatera – finns ingenting värre än att småhungrig kurva via ett tomt kylskåp). Tycker också det bidrar med trygghet när skåpen är smockfulla. Samma sak när man har städat. Kan nästan få gåshus när allt doftar tallsåpa (brukar tvätta golven med tallsåpa bara för att få sommarfeeling). När jag efteråt tänder en brasa och allt är perrrrfekt. Då tänker jag ofta på att jag sist och slutligen är en ganska enkel människa. 

Addera sedan söndagsbastun på det. Då har man verkligen städat allt. Både sitt yttre och sitt inre. Så otroligt skön känsla att bara lägga sig i sängen och låta den nya veckan komma. 

8 reaktioner till “Städa bort veckan.”

 1. Ja och om vi ännu Tillägger, att då man Fyllt I vissa Blanketter, Gällande Inflyttning i Hyresbostad, där Hyresvärden, är någon av Finlands Större, Riksomfattande Hyresvärdar, såsom tex. KAS-Asunnot kas.fi Tarveasunnot ta.fi och Värden för Specialgrupper dvs Asumispalvelusäätiö Aspa aspa.fi bara för, att Ni Kan Tag Er en Titt på Hemsidorna, för att Komma på, vilka Blanketter, jag mänar, så har man ännu dessutom, Gjort en Mycket God Järning, som Ger ett Gott Intryck om Hyresjästen, alltså, att man anmäler, då det Behövs!tså, att man Bryr sig om, i hurdant Skick Bostaden och dennes Tillbehör, egentligen är, så man skall inte Tag det som, att Bara Klaga om Allting, då man Fyller i Blanketter, utan man Tar det, som att man Anmäler, om det Behövs! Och har Ni alltså fått Bastun färdig efter Totalrenovering av den, eller har Ni haft den i Användning ända från början, då du talar om Söndagsbastu och Följde Ni äventuellt då Rekommendationen, gällande IKI-Kiuas, eller övrig Lodrätt Pelarugn.

 2. Klockrent!
  Låter som ett supertips om hur man hanterar söndagar på bästa sätt.
  Hade jag varit yrkesaktiv så hade jag kopierat det rätt av (och fått bygga en bastu).

  Barbro

 3. Ja men visst!
  Här är mina to do’s på söndagar…
  -Sörja att helgen är över, för söndagar sucks och helgen är slut redan då
  -Förbereda måndagens kvällsmat t ex fixa en köttfärssås, som jag alltså gillar att äta, ingen nödmat eller trist mat på måndagar eftersom måndagar är näst-värst i dagarnas ranking
  -Tvätta alla tvättkorgar tomma, vika in i skåp
  -Dammsuga och plocka. Är bra på detta så det är inget som tar så lång tid av den lediga dagen
  -Packa dagiskassen, gå igenom barnets ytterkläder och tvätta vid behov inför veckan
  Handla skulle väl vara bekvämt men bor där affärerna är helgstängda, och tycker dessutom att även stormarknaderna känns trista o urploackade på söndagar så jag skulle nog ändå inte handla då.

  Typ så. Huvudsaken är att man på måndagen kan börja med någorlunda tomt blad. Och hey! Det är onsdag idag!!! Snart fredag!

 4. Läste ditt inlägg i söndags, i soffan via telefonen. Steg sen upp, trots söndagsdvala, och fixade i ordning köket inför ny vecka. Så skönt! Tack för peppen och för att din blogg återuppstått som en helgblogg, mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.