Hemmapubliken hälsar.

Om jag för en tid sedan utnämnde påsken till den bästa högtiden kommer jag härmed att utnämna söndagen till den allra bästa dagen. Klockan slår snart 19 och jag ligger här och njuter. Solen skiner och hela grannskapet pynjar ute på sina gårdar (väntar entusiastiskt på första gräsklipparljuden, finns inget bättre vårtecken). Jag har nyss hällt upp kvällskaffe (goodbye nattsömn, men carpe diem, you only live once etc.).

Ska snart kasta mig i soffan och kika på Mileas match (hennes lag spelar en vänskapsmatch mot lika gamla pojkar). Första gången en match streamas på FB. Försöker komma i matchstämning här hemma i kisakatsomo. Vi har verkligen gått all in med nybakade mockarutor (fattas bara en riktigt sönderbränd, cancerogen grillkorv). Absurt när man tänker efter, att det är så här vi tar del av junioridrotten nu för tiden. Hemma via stream. Men ändå sympatiskt. Att vi har en chans att vara med.

Saknar verkligen att gå på barnens matcher, turneringar och träningar. Att moikka på någon halvbekant på parkeringen. Notera hur barnen utvecklats. Dricka kaffe som stått lite för länge i en termos. Slänga lite käft med föräldrar. Saknar den tillhörigheten. Att vara med i ett lag, följa ett lag, heja på ett lag. Ett beskrivande exempel: Jag är en av dem som aldrig kommer ihåg att ta filt med (överraskande många fotbollsplaner saknar läktare och Finland är ju Finland – ofta är det vått), men det finns alltid plats för mig. Pysse, Annika, Johanna eller Lina har nog kommit ihåg filt, var så säker. Så mycket bra skvaller som vi nu går miste om när vi sitter här, alla skilt för sig.

Så skönt ändå med söndag. Vi har bara softat här hemma, i sakta mak röjt undan efter veckan. I morgon ska vi byta tre balkongdörrar här hemma, så vi har tömt hela Mys rum. Äntligen ska hennes rum bli klart efter vattenskadad som stormen Aila ställde till med. Har haft riktigt lejdon av att ha hennes möbler och hundratals böcker utspridda över hela övre våningen. Nu ska det bli klart – härligt! Om ni har tur och jag har flyt ska jag visa er bilder när det är färdigt.

Men först: kisakatsomo!

2 reaktioner till “Hemmapubliken hälsar.”

  1. Även, kan Söndagen, Bli Perfekt, genom, att Först, Äta Varje Söndag Risgrynsgröt, en Hel Banan, Smörgås, Kaffe osv inom Validias validia.fi Enhet i Rovaniemi, Putsa Upp sina Ögongropar, till vilken Tid, Proteserna, ställs på Lavuarbordet, sedan Lunch, som tex. Karelsk Stäk, Tittande på fast Buu-Klubben, Närbild osv, kanske Fylla I något Frågeformulär med Datorn, till Middag, tex. Broiler/Risform, till Alla Måltider, några Kåppar Kaffe, efter Middagen, tex. till Adressen lastenomaradio.fi där Söndagens Meny, Bjuder på Programmet ”Isoäidin Levyaarteet,” Smörja In Hela Kråppen med Degubal, Tag sig Litet Koskenkorva Wodka till tex. Albumet ”Ihan kiva joululevy” från År 1980, då någon, Lagt den på Nätet osv, bara för att Nämna ett Exempel, hur en Perfekt Söndag, kunde Se Ut. Men Grattis till Första Mobilblogginlägget, som ju Gick Helt Perfekt, då du Fattat Beslutet om, att Försöka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.